Genel Başkanımız Gaziantep’te Teşkilatımızla Bir Araya Geldi

Genel Başkanımız Gaziantep’te Teşkilatımızla Bir Araya Geldi

Genel Başkanımız Önder Kahveci ve Genel Başkan Yardımcılarımız  Gaziantep’i ziyaret ederek şubemizin düzenlediği işyeri temsilcileri toplantısına katıldılar. 

Toplantı öncesinde Genel Başkanımız Önder Kahveci ve Genel Başkan Yardımcılarımız, Şube Başkanımız Mehmet Akmaz ve Şube yöneticilerimizle birlikte; Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mustafa Bozgeyik, İl Sağlık Müdürü Dr. Beytullah Şahin, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Umut Zeybek, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Arif Seçkin ve Gaziantep Şehir Hastanesi başhekimi Prof. Dr. Ilgın Türkçüoğlu ziyaret ettiler. 

Görüşmelerin ardından Gaziantep şubemizin gerçekleştirdiği işyeri temsilcileri toplantısına katıldılar. 

Şube Başkanımız Mehmet Akmaz’ın açılışını yaptığı toplantıda konuşan Genel başkanımız Önder Kahveci Sağlık ve çalışma hayatı ile ilgili değerlendirmelerde bulunduk. Kamu çalışanlarının ekonominin iyileştirilmesi için ek zam ve refah payı, vergi dilimini %15’e sabitlenmesi, ve bayram ikramiyesi taleplerimizin elzem olduğunun bir kez daha altını çizdik. 3600 ek gösterge, sözleşmelilere süre şartı olmadan kadro ve yardımcı hizmetlerin Genel İdare Hizmetleri sınıfına geçirilmesi gibi beklentilerin buyamama yılında hayata geçmesi çağrımızı yineledi. 

Genel Başkanımız Türkiye’nin ve sağlığın ana gündem maddelerinden biri olan bebek katili çetesinin en ağır cezaya çarptırılması ve tüm sorumluların sağlık camiasından ayıklanması sürecini hassasiyetle takip edeceğimizi belirterek, sürecin fedakâr kahraman sağlık çalışanlarını karalamaya dönüşmemesi gerektiğini vurgulayıp hassas davranılması noktasında da uyarılarımızı ifade etti.

 Sağlık çalışanlarının yeni mağduriyetlerine engel olunması noktasında aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarımızın her zaman yanında olduğumuzu belirten Genel Başkanımız Önder Kahveci yeni yönetmelik taslağına karşı tüm platformlarda mücadele ettiğimizi aktardı. 

Sağlık çalışanlarının tek kalem maaş, tüm ödemelerin emekliliğe yansıtılması, ağır iş yükünün hafifletilerek planlı bir istihdam politikası uygulanması ve başta üniversite hastaneleri çalışanları için olmak üzere tayinler üzerindeki kısıtlamaların kaldırılarak temel hakların korunması gerekliliğini bir kez daha vurgulayan Genel Başkanımız Önder Kahveci sözlerini şöyle tamamladı: . Biz mücadeleye, çözüm için çaba sarf etmeye tüm gücümüzle devam edeceğiz. Bu mücadele sonucunda inanıyorum ki kazananlar çalışanlar olacaktır. 32 yıllık sendikal mücadelemizde yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır diyerek tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarını bu kutlu mücadelenin verildiği sendikamızda bir arada olmaya çağrımızla toplantımızı sonlandırdık. Toplantıyı düzenleyen Şube Başkanımız Mehmet Akmaz ile şube yöneticilerimize, toplantıya katılan tüm teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyor, sendikal mücadelelerinde kolaylıklar diliyorum.